Arkivorganisasjonssolidaritet! NA + ACA = sant

På nyåret en gang gikk det en stor pakke med bøker ned til vår kamerunske søsterorganisasjon i Yaoundé. ACA ble opprettet i mai 2018 og mangler stort sett alt: lokaler, logistikk, infrastruktur mm. Men de har imponerende mye faglig engasjement og pågangsmot.

Av Vilde Ronge

Jeg leder Section of Professional Associations (SPA) i International Council on Archives (ICA) og da ICA-konferansen ble avholdt i Kamerun i november 2018, hadde vi i SPA et møte med ACA. Vi hadde det så hyggelig, og lærerikt, sammen med våre kamerunske kollegaer og da vi fikk høre at det største savnet deres var tilgang på litteratur på engelsk innenfor fagområdet vårt, fant vi ut at dette var noe konkret vi kanskje kunne hjelpe dem med.

Becky Tousey, som er nestleder i SPA, og som representerer Society of American Archivists (SAA) dro hjem og spurte om SAA kunne bidra med bøker. Tilsvarende spurte jeg landsstyret i NA om vi kanskje kunne bruke noe av midlene vi har på posten «bistand» til å hjelpe med bokpakken. Både Becky og jeg fikk ja og pakken ble sendt på nyåret. På grunn av rot i tollen, har ACA bare nylig fått ut bøkene, forhåpentligvis får de god nytte av dem.

Arkivorganisasjonssolidaritet!!!!

Brev fra ACA i Kamerun