Er du forholdsvis ny i arkivbransjen og har lyst å lære i et internasjonalt miljø?

International Council on Archives (ICA) søker nå etter New Professionals som kan være frivillige i ICA i et år. Som New Professional i ICA blir du en del av en gruppe satt sammen av andre ferskinger, fra alle verdensdeler, og dere får anledning til å etablere nettverk med andre. Hver New Professional får en mentor som følger opp gjennom hele året, og får også en fadder på ICA-konferansen som i år arrangeres i Abu Dhabi i november. ICA dekker kostnader knyttet til deltakelse på konferansen. Det er forventet at alle New Professionals deltar i formidlingstiltak både under konferansen men også gjennom hele året, blant annet på sosiale medier og i ICAs publikasjoner. Det blir også anledning til å delta i ulike ICA-prosjekter.

Nestleder i NA, Vilde Ronge, har vært tillitsvalgt i ICA i snart åtte år, et verv som NA har støttet økonomisk. – Det har vært en spennende, utfordrende og utrolig morsom tid, full av læring og faglig og personlig utvikling, sier Vilde. – I 2019 var jeg med i evalueringsprosessen av alle søkerne som ønsket å bli en ICA New Professional. For et mangfold og en entusiasme for alle ulike aspekter ved faget vårt!

I fjor ble seks New Professionals plukket ut og disse kom fra Zimbabwe, India, Tyskland, Egypt, Australia og UK. Ingen New Professionals fra Norge så langt, men kanskje i 2020?

Mer informasjon finnes her: https://www.ica.org/en/invitation-to-apply-for-participation-to-the-new-professionals-programme-2020

Vilde kan kontaktes dersom noen har spørsmål: vilde.ronge@nhn.no

 

Foto: New Professionals 2019. From left to right: Angela Kim Schilling, Forget Chaterera-Zambuko, Maria Papanikolaou, Anne-Flore Laloë, Laura Ioana Luca, Normand Charbonneau, Sharon Smith, Priyanka Kaushik. ©ICA. Australia, 22/10/2019