Fremtidens dokumentasjonsforvaltning og informasjonsstyring – en fremtidsanalyse

Analysen er en 60års gave fra NAs landsstyre til medlemmene og ble presentert av Rambøll på vårt høstseminar i går. I dag kan du lese hele analysen, Rambølls introduksjon til rapporten, og hvordan dere og NA kan bruke den videre.
Vi anbefaler at du går inn i de forskjellige organiske framtidsbeskrivelsene som er utarbeidet og ser etter hva som rører seg der. Er det noen av dem som frister eller kanskje frastøter?

Landsstyret i Norsk Arkivråd bestemte oss tidlig for at vi ved 60 års jubileet ville se framover, i stedet for å oppsummere hva vi har gjort for å komme hit vi er. Samtidig hadde vi lyst til å gi en gave til medlemmene våre. Det er jo på grunn av dere at vi har vært her i 60 år og at vi har lyst til å fortsette. For å finne ut hva vi skulle gi dere inviterte vi til å fortelle oss om hva dere er opptatt av i det daglige og når vi tenker på hva som trengs framover. Svarene pekte på at mange opplever at faget vårt er i stor endring, at vi er med på en omfattende endring og at vi samtidig er usikre på hva endringen krever av oss framover. Derfor syntes vi en fremtidsanalyse var en passende gave. Og vi ble enda mer fornøyd med valget når vi har lært at en slik framtidsanalyse kan være et verktøy blant annet for å teste eksisterende strategier, kartlegge og vurdere tilgjengelige alternativer eller åpne opp og tilbakestille viktige samtaler.

Vi er mange som har bidratt i arbeidet som har vært ledet av Rambøll. Og vi har gledet oss til å kunne presentere resultatet for dere. Vi håper dere tar dere tid til å lese rapporten. Vi håper dere åpner opp for hva en slik framtidsanalyse er og hvordan den kan brukes. Vi anbefaler at du går inn i de forskjellige organiske framtidsbeskrivelsene som er utarbeidet og ser etter hva som rører seg der. Er det noen av dem som frister eller kanskje frastøter? Vi håper du finner den interessant og kanskje til og med nyttig. Hensikten med rapporten er at dere skal kunne bruke deler dere finner også i eget arbeid og i egen virksomhet.

Vi legger rapporten tilgjengelig her og vi trykker den i kommende nummer av Arkivråd. I tillegg kan dere se presentasjonen som Rambøll brukte da de var med å lansere den på seminaret 7. desember.
Du kan også høre Ola, Liv Heidi, og Anjas umiddelbare kommentarer til rapporten fra scenen på høstseminaret i "Udokumentert".

Ut over vinteren og våren skal Norsk Arkivråd ha flere aktiviteter der vi skal bruke framtidsanalysen på forskjellige måter. Vi håper å se deg der!

Har du spørsmål, kommentarer eller ideer til oss send oss gjerne en epost:  postmottak@arkivrad.no

Fremtidens dokumentasjonsforvaltning og informasjonsstyring – en fremtidsanalyse for Norsk Arkivråd
Rambøll desember 2021